Taiteilijat, lisenssit & kuvapankit

Kuukauden nosto:

Marimekko

Kun lifestyle-designyritys Marimekko vuonna 1951 perustettiin, sen ennennäkemättömät painokankaat antoivat sille vahvan ja ainutlaatuisen identiteetin. Brändi tunnetaankin ennen kaikkea omaleimaisista kuvioista ja väreistä. "Marimekossa on aina etsitty – ja löydetty – avaimia kauniiseen ja iloiseen arkeen."
Lue lisää

Taiteilijat

Olen kuvittaja ja graafikko Jaana Aalto (s. 1959) Vesannolla. Asun Hämeenlinnassa valokuvaajapuolisoni kanssa. 

Perheeseemme kuuluu myös kaksi aikuista lasta. Jo lapsuudenkodissani harrastettiin kuvataiteita, joten opiskelin alaa Limingan ja Kankaanpään taidekouluissa. Valmistuin graafiseksi suunnittelijaksi Taideteollisen korkeakoulun iltalinjalta 1983. 

Olin jo opiskeluaikana kiinnostunut myös postikorttien kuvittamisesta, joten tarjosin aiheitani silloiseen Paperitaide Osakeyhtiöön (myöh. Paletti Oy). Sainkin vakituisen graafikon paikan korttikustantamon tuotesuunnitteluosastolta, joten pääsin osallistumaan korttien suunnitteluun ja toteutukseen laaja-alaisesti. Koko tuotantoketju piirustuspöydältä kaupan hyllyille tuli tutuksi.

Erikoistuin etenkin korttien originaalien kuvittamiseen, jota jatkoin jäätyäni freelanceriksi 90-luvun alussa. Se mahdollisti myös muiden kuvitustöiden tekemisen sekä taiteellisen työskentelyn taidenäyttelyineen. Kaikki kuvitukseni ja maalaukseni olen toteuttanut retussiruisku-/guassiväritekniikalla, joka soveltuu pienimuotoisten originaalien tekoon. Sen avulla voin luoda maalauksiini vivahteikkaan värimaailman liukuvine sävyineen.

Luontoteema monimuotoisuudessaan on kaikkien aiheideni ydintä. Luonnon tarkkailun ja havainnoinnin, ihailun ja ihmettelyn innoittamana syntyy ideat eri käyttötarkoituksiin. Ominta tyyliäni on naturalistinen kuvailmaisu hämyisyyteen verhottuna.

40 vuoden ja yli 2 000 korttiaiheen kokemuksella voin ilolla todeta, kuinka kortti on pitänyt pintansa ja ilahduttaa saajaansa muuttuneessakin maailmassa.

Lue lisää

Olen Noora Aalto, hämeenlinnalainen freelancer-kuvittaja. Piirtäminen ja käsityöt ovat lapsesta asti olleet lähellä sydäntäni, ja olenkin valmistunut tekstiiliartesaaniksi sekä muotoilijaksi. Piirtäminen on kuitenkin vienyt mennessään ja taitojen kehittyessä olen päässyt tekemään tilaustöinä mm. muotokuvia sekä postikortteja muutaman vuoden ajan. 

Tilaustöiden ohella olen tehnyt teoksia näyttelyihin, suunnitellut omaa postikorttimallistoa sekä työskennellyt taideohjaajana muutamassa taideryhmässä. 

Lyijykynillä piirtäminen on vahvuuteni. Tyylini tunnistaa pehmeästä ja tarkasta jäljestä. Innostun kokeilemaan myös uusia tekniikoita, lyijykynien lisäksi piirrän myös tusseilla sekä digitaalisesti, ja olen kehittänyt taitoja myös pastelleilla piirtämiseen. Töissäni keskityn aina kuvan yksityiskohtiin sekä erilaisten tekstuurien ja varjojen piirtämiseen, tekniikasta riippumatta. Kuuntelen aina musiikkia piirtäessä, se auttaa keskittymään ja tuomaan oikean tunnelman työskentelyyn. 

Inspiroidun kauniista arkisista asioista, luonnosta, eläimistä, valoista ja varjoista, sekä joskus jopa väreistä – vaikka tyylini on usein mustavalkoinen, on värienkäyttö tuonut rohkeutta kokeilla myös uutta.

Vapaa-ajalla teen käsitöitä, pelaan pelejä, sekä hoidan hoitokoiria ja viherkasveja.

Lue lisää

Piirsin paljon lapsuudessani ja haaveilin tulevani isona taiteilijaksi. Kiinnostus genetiikkaan vei kuitenkin opiskelemaan molekyylibiologiaa ja tutkijan uralle. Vasta nelikymppisenä palasin rakkaan harrastukseni pariin, ja siitä tulikin intohimoni. Kävin taidekursseilla iltaisin ja aloitin omien tarinoideni kuvittamisen. Viimeiset kaksitoista vuotta olen toiminut sivutoimisesti kuvittajana/kirjailijana ja olen kuvittanut mm. lastenkirjoja ja postikortteja.

Piirrän ja maalaan käsin. Lempitekniikkaani on vesivärit – värien pehmeys ja kuulaus sekä tekniikan kerroksellisuus kiehtovat minua. Rakkaimmat aiheeni löytyvät luonnosta. Pidän eläimistä, kasveista ja taianomaisista maisemista. Pohjoismainen luonto ja vuodenaikojen vaihtelut ihastuttavataina uudelleen ja ovat jatkuva innoitukseni lähde.

Lue lisää

Valokuvauskoulutukseni suoritin Taideteollisen korkeakoulun, nykyisen Aalto-yliopiston koulutusohjelmassa, joka kesti n. 4 vuotta. Koulutukseeni kuuluivat myös piirustus, kuvanveisto, öljymaalaus, grafiikka ym. Pääsin kuvatoimisto Lehtikuva Oy:n lehtikuvaajaksi hieman ennen kuin lopputyöni Kansallisoopperan balettikoulusta oli valmistunut. Lehtikuva on Suomen suurin kuvatoimisto. Siellä jokapäiväistä kuvausta olivat politiikka, urheilu, onnettomuudet ja erilaiset tapahtumat sekä Suomessa että ulkomailla. Työ oli vuorotyötä ja matkoja paljon sekä kotimaassa että ulkomailla. Videoitakin tehtiin.

Tein kuitenkin paljon myös kuvituskuvaa, eli kuvitin kaikenlaista; kotiin ja perheeseen liittyviä kuvia, lapsista pillerikasoihin – kaikkea maan ja taivaan välillä, aikuisten arjesta lapsiin. Esimerkkinä vaikka kouluruokailu, avioero, masennus, testamentti, vanhukset, vauvan odotus, autonrenkaiden vaihto, maksukorttipino jne. Niitä oli usein mukava tehdä, sai vapaat kädet miettiä miten toteutetaan. Perheeseeni kuului kaksi lasta, jotka usein joutuivat malleiksi.

Vuonna 2013 jäin freelanceriksi, asiakkaina mm. Ilta-Sanomat, Sitra, Maaseudun Tulevaisuus, Tasavallan presidentin kanslia sekä monia muita.

Eräänä päivänä selasin nettiä ja lähetin testikuvan Paletille. Se nappasi heti. Veera Laakso antoi hyviä vinkkejä, millaisia kuvia postikortteihin halutaan. Laskin että Paletti oli painanut siihen mennessä 50 erilaista joulu- tai onnittelukorttia ja yli 70 kaksiosaista onnittelukorttia.

Kuvia oli hauska tehdä. Pikkuhiljaa kertyi erilaista kuvausrekvisiittaa kotiin aikamoiset määrät. Useimmiten onnittelukortteihin halutaan kukkia, ja niiden asettelu on tosi tarkkaa puuhaa. Taustat ja värit ovat tärkeitä, sekä valaistus.

Kun Paletti ja Karto yhdistyivät Suomen Korttipisteen alle, sain tarjottua käyttöön koko suuren kuva-arkistoni, sillä olin jo päättänyt, että kuvia on jo tarpeeksi tullut tehtyä. Teen vieläkin kuvauskeikkoja Ilta-Sanomiin, vaikka eläkeikä olisi vakituisena jo koittanut – kuvaaminen on niin mukavaa.

Lue lisää

Olen Nina Kuu, Kirkkonummella asuva taiteilija, äiti ja yrittäjä. 

Rakastan värejä ja kauneutta, ja se näkyy töissäni. 

Arvostan yksityiskohtia ja pyrin säilyttämään leikkimielisyyden taiteessani. Hallitsen monipuolisesti eri tekniikat, joista itselle rakkain on vesivärit. Teen mieluusti myös spraymaalein isoja teoksia suoraan seinään. Tekniikkoihin lukeutuvat myös akryylivärit, digimaalaus, puuvärit, tussit ja vektorit.

Teen työkseni kaikkea taidetta aina logoista ja autotarrasuunnitteluista lastenkirjakuvituksiin ja seinämaalauksista postikortteihin.

Lue lisää

Olen vaasalainen kuvittaja ja yrittäjä. Kuvituksissani tuttuja ovat kukka-aiheet sekä lastenkirjamaiset eläinhahmot erilaisissa tilanteissa.

Olen koulutukseltani tekstiiliartesaani ja filosofian maisteri. Olen työskennellyt päätoimisena yrittäjänä vuodesta 2013. Aloitin perustamalla artesaanitöitä myyvän verkkokaupan. Myöhemmin rinnalle tulivat kuvittamani painotuotteet ja kysynnän myötä olen siirtynyt pääasiassa piirustuspöydän äärelle.

Tekniikkani on digitaalinen piirros. Luonnostelen kuvitukseni padilla ja viimeistelen koneella. Vapaa-ajalla myös piirrän ja maalaan mm. akvarelleilla ja akryyleilla. 

Värit ovat suurin inspiraation lähteeni. Rakastan murrettuja väripaletteja. Usein saan mieleeni mitä värejä tahdon työssä käyttää ennen kuin varsinainen kuvitus alkaa muodostumaan. Tavoitteeni on suunnitella kunkin tuotesarjan värit vaihteleviksi, mutta yhteensopiviksi. Pidän myös eläinhahmoista tarinankertojina. Eläimistä pyrin luomaan ilmeikkäitä ja lämminhenkisiä.

Lue lisää

Olen syntynyt Posiolla ja vietin lapsuuteni Rovaniemellä sekä Oulunsalossa. Minulla on seitsemän 

lasta sekä seitsemän lastenlasta. Asun Oulunsalossa puolisoni Laurin sekä Lilla-koiran kanssa. 

Minut tunnetaan erityisesti postikorteistani ja muista vesiväritöistäni. Olen kuvittanut korttien lisäksi muun muassa julisteita, kalentereita, kirjoja, astioita, kuoseja sekä postimerkkejä. Nykyään teen myös paljon somesisältöä Instagramiin.

Olen tehnyt kuvitustyöni perheyrityksemme kautta, jota puolisoni Lauri on luotsannut vuosikymmenet. Tänä vuonna (2024) vietämme yrityksemme juhlavuotta, kun yrityksemme Minna-Kortti Oy täyttää 40 vuotta.

Saan inspiraationi töihini erityisesti luonnosta sekä perheestäni. Maalaan akvarelleilla, ja tavoittelen 

töihini aina tunnetta ja herkkyyttä. Rakastan erityisesti kukkien maalaamista.

Lue lisää

Olen onnekas, sillä minulla on viisi ihanaa lasta. Lapset ovat auttaneet ja innoittaneet minua kertomaan ja

kuvaamaan elämää. Lasten silmissä on toivoa ja luottamusta.

Olen aina taiteillut. Pöytälaatikkoon kasautui runoja jo varhain. Taiteilija-isopapan vanha maalauspöytä sai uutta väriä, kun minä aloitin maalaamisen pienenä poikana. Öljyvärimaalaukset vaihtuvat opiskeluiden myötä graafiseen muotoiluun. Aikaisemmassa työssäni psykiatrisena sairaanhoitajana kohtasin päivittäin hoitamattomia traumoa ja rikkimenneitä ihmisiä. Pieni taiteilija sisälläni on yhdistänyt nämä kaksi alaa.

Taito löytää hyvä ja kaunis rikkinäisyyden keskeltä on tavoiteltavaa. Punainenlanka töissäni on juuri toivo ja 

luottamus.​ Maalauspöydän maalikerroksien alta paljastui kaunis, puhdas puupinta. Vaimoni maalisiveltimen jäljiltä se komeilee nyt valkoisena kotimme olohuoneessa. Ihmiselämästä emme hio menneisyyden roiskeita pois niin kuin maalauspöydästä, kuitenkin niiden käsitteleminen ja ymmärtäminen auttaa eteenpäin.

Elämässä kaikkein tärkeintä on rakkaus. Rakkaus on ainoa voima, joka kykenee eheyttämään, pitämään meidät elossa ja tekemään meistä onnellisia.

Lue lisää

Olemme taiteilijapariskunta. Me olemme saaneet elää meidän unelmaa yhdessä vuosikymmenien ajan. Intohimomme rakkauteen, luontoon, kuvaamiseen, taiteeseen ja perinteisiin – siitä tuli meidän elämäntapa.

Haluamme inspiroida ihmisiä iloon, luovuuteen ja tunnelmiin. Korttien kuvatuotteet ovat meille sydämen asia. Korteistamme huokuu valo, tarina, tunnelma ja ilo.

Lue lisää

Olen Kaisa, itäsuomalaistunut korttien ja kuosien suunnittelija. Matkani kuosien ja kuvitusten maailmaan alkoi vuonna 2014 ollessani äitiyslomalla. Jo lapsuudessani nautin piirtämisestä ja maalaamisesta, mutta jossakin vaiheessa kuvien tekeminen jäi moneksi vuodeksi. Jossain mielen perällä kuitenkin säilyi aina haave harrastuksen aloittamisesta uudestaan. 

Äitiyslomalla ollessani heräsi myös kaipaus jonkinlaiseen omaan hetkeen. Siitä hetkestä sukelsin kuvitusten ja kuosien opiskelun maailmaan. Alkoi oppimisen polku, jonka aikana on katsottu lukemattomia tunteja erilaisia opetusvideoita maalaamisesta, kuvittamisesta, kuosisuunnittelusta ja Photoshopin käytöstä. Vuonna 2021 perustin oman toiminimen, jonka kautta olen myynyt ja lisensoinut kuoseja sekä korttikuvituksia.

Työskentelen manuaalisesti vesivärejä, akryyleja ja värikyniä käyttäen sekä digitaalisesti Photoshopilla. Useasti kuosieni inspiraation lähteenä on luonto sen eri muodoissaan, kuten kukkaset, eläimet, lehdet sekä puut. Kuosieni tyyli on värikäs, rento ja iloinen, jossa voi tunnistaa luonnon eri elementtejä. Kuosini syntyvät pääasiassa vesiväreillä maalaten ja Photoshopilla muokaten.

Idea kuvituksille syntyi äitiyslomalla ollessani uimahallin saunassa. Saunanlauteilla istuessa syntyi ajatus ”oma hetki” – kuvien luomisesta. Kuvitusteni aiheet ovat monesti elämän pieniä arkisia hetkiä, joista hyvä elämä koostuu. Pieniä pysähdyksiä kahvikupillisen ääressä, saunoessa tai vaikka luonnon äärellä. Hetkiä, jotka ovat melkein kaikille meille yhteisiä ja tunnistettavia. Hetkiä jolloin voi ”olla vaan”. Toivon voivani kuvituksillani jakaa ilon, rauhallisuuden ja kodikkuuden tunnetta.

Olen itseoppinut taiteilija, joka käyttää omissa töissään monia erilaisia tekniikoita kuvalliseen ilmaisuun. Yhdistän valokuvausta, perinteistä maalausta ja piirtämistä, sekä digitaali- ja mediataidetta erilaisiksi, harmonisiksi kokonaisuuksiksi.

Kädessäni pysyy maalausveitset, järjestelmäkamera ja kuvankäsittelyohjelmat. Töissäni rakastan yhdistää erilaisia pintoja, kerroksia ja ulottuvuuksia, ja antaa katsottavaa sekä tunnettavaa töideni kautta – jakaa luovuutta ja inspiraatiota muidenkin elämään. 

Olisihan tämän elämä aika tylsä paikka, jos siinä ei olisi valoja, varjoja ja kaikkia elämän sävyjä. 

Lue lisää

Olen helsinkiläinen kuvittaja ja suunnittelija, introvertti haaveilija, joka rakastaa luoda merkityksellistä ja tarkoituksenmukaista kauneutta paperituotteiden muodossa.

Matkani alkoi virallisesti korttitaiteilijana vuonna 2005, jolloin ensimmäiset Katinkortit näkivät päivänvalon. 

Korteissa seikkailivat pienet keijulapset ystävineen.Vuodesta 2008 alkoi yhteistyö Paletin kanssa ja 2013 matka jatkui Karton kanssa. Vuonna 2025 tuleekin 20 vuotta korttitaiteilijana.

Korteissani ovat seikkailleet joulutontut ja eläimet, keijut ystävineen, sekä monet kukka-aiheet. Töissäni käytän akvarellimaalausta, tussipiirrosta sekä vektorigrafiikkaa.Luonto, kauneus, lempeys, rakkaus sekä huumori, joilla ilahduttaa, luoda yhteyttä ja keventää elämää, inspiroi töitäni.

Perheeseemme kuuluu myös kolme aikuista lasta, kaksi kissaa ja yksi ilkikurinen nuori koira – eli myös nämä asiat inspiroivat ja tuovat välillä vauhtia ja vaarallisia tilanteita elämään.

Lue lisää

Olen syntynyt vuonna 1979. Perheeseeni kuuluu avovaimo ja kaksi nuorta tytärtä sekä kaksi englanninspringerspanielia. Asumme vuonna 1911 rakennetussa sukutalossamme. 

Jo pienestä pitäen olen tykännyt kovasti piirtää kaikenlaista – oikeastaan siitä lähtien, kun kynä on jollain tavalla pysynyt kädessä.

Peruskoulun jälkeen kävin Kanneljärven opiston yksivuotisen taidelinjan (1995-1996), mutta taideopiskelut jäivät tuolloin siihen, kun lähdin armeijaan, missä toimin sotilaspoliisina. Kouluttauduin tuolloin myös vartijaksi. Armeijan jälkeen lähdin turvallisuusalalle, missä olinkin sitten 24 vuotta, 2022 vuoden loppuun saakka. Viimeiset kolme vuotta toimin vartiointiliikkeen toimitusjohtajana.  

Vuonna 2008 aloin päätyön ohessa tekemään erilaisia kuvankäsittelytöitä, kunnes vuonna 2014 aloin opetella digitaalista piirtämistä ja maalaamista. Tein tuolloin myös muutaman joulukorttikuvan kotikaupungistani Karkkilasta, ja paikalliset tykkäsivät korteista kovasti. Seuraavana keväänä otin yhteyttä Kartoon ja lähdimme toteuttamaan yhdessä uusia paikkakuntakohtaisia joulukuvituksia, joita onkin nykyään jo noin 100 erilaista. Joulukorttien lisäksi piirrän nykyään myös kaikenlaisia muitakin kuvia, pääasiassa mm. humoristisia kuvia eri yritysten toiminnasta. 

Miellyttävintä työssäni on se, että saan tehdä kuvituksia, jotka tuovat ihmisille paljon hyvää mieltä sekä herättävät 

positiivisia tunteita. Siksi teenkin aina kaikki kuvitukset hyvin huolellisesti, sekä tunteella itsekin.

Lue lisää

Olen 39-vuotias perheenäiti. Muutama vuosi sitten kaivelin siveltimet ja kynät taas esille pitkän tauon jälkeen. Kuvataide ja käsityöt ovat olleet minulle rakkaita harrastuksia lapsesta asti. Sekä äitini että isäni suvuissa piirtäminen ja erilaiset kädentaidot kulkevat vahvana mukana. Olen kiitollinen, että olen itsekin saanut näistä paljon iloa elämääni!

Olen käynyt kouluaikana kuvataidekerhoissa ja lukiossa suoritin kuvataiteet lukiodiplomin. Vuonna 2003 polkuni vei ammattikorkeakouluun muotoilualalle ja valmistuin vaatetuksen artenomiksi. Opiskelu sisälsi myös paljon kuvaamataitoa.

Varsinaista työsarkaa ei vielä ole paljoa kertynyt. Olen pääasiassa hoitanut lapsosia kotona ja siinä ohessa tehnyt satunnaisia tilaustöitä, opettanut käsitöitä kansalaisopistolla ja piirrellyt ja maalaillut lähinnä omaksi ilokseni.

Kuvataide on minulle tehokas rentoutuskeino. Kun saa ottaa kynän tai siveltimen käteensä ja kuunnella rauhassa omia ajatuksiaan, kaikki muu unohtuu. Ehdottomasti minulle mieluisin tekniikka on akvarellimaalaus, mutta tykkään myös yhdistellä eri tekniikoita. Suurimmat inspiraationlähteeni ovat luonto, sen värit ja valo, lapsen maailma, elämän ilonhetket ja pienet ihmeet. 

Lue lisää

Olen iloinen naivistitaiteilija, kuvittaja, kuvisopettaja (Kauniaisten kuvataidekoulu) ja biokemisti (Filosofian maisteri, Helsingin yliopisto).

Olen piirtänyt ja maalannut lapsesta asti, mutta päädyin kuitenkin opiskelemaan luonnontieteitä ja tekemään tiedettä ulkomaille parinkymmenen vuoden ajaksi. Siirryin täysipäiväisesti taiteilijaksi ja kuvittajaksi palattuani 

Suomeen kymmenisen vuotta sitten, ja rupesin saman tien kuvittamaan postikortteja.

Maalaan iloisia kuvia, jotta voisin pirskauttaa maailmaan pieniä ilonpisaroita. Olet saattanut nähdä minun maalauksia joulukorteissa tai vaikka viime vuoden joulupostimerkeissä.

Minun postikorteistani huokuu turvallinen ja leppoisa tunnelma. Piirrän ja maalaan usein maatilojen ja kylien pihapiirejä, lapsuuteni mökin pihan koivuja, onnellisia eläimiä ja lapsia. Maalaan postikorttikuvitukset useimmiten musteella ja akvarelleilla.

Lue lisää

Suunnittelija, viestinnän freelancer, humpuukista ja jonninjoutavasta eloonsa iloa ammentava, vasenkätinen tyhjännauraja.

Matka on mahdollistanut monenlaista mukavaa tekemistä: Mainonnan ja markkinointiviestinnän suunnittelua, asiakas– ja henkilöstölehtiä, lastenkirjoja sekä runsain määrin muita kirjoitustöitä yrityksille ja yhteisöille. Tuoteprinttien suunnittelua mm. paitoihin, mukeihin ja muihin tuotteisiin. Nyt myös kortteihin.

Korteissa kiehtoo niiden monikäyttöisyys tuotteena. Niihin liittyy jotain kovin nostalgista menneen maailman jengaa, mutta silti se edelleen on moderni tapa viestiä ja välittää. Kortti itsessään sisältää kauniin ajatuksen.

Suunnittelutyössäni lähtökohtana on aina tunne siitä, että jossain on joku, joka myös katselee maailmaa hieman tukka vinossa ja taittaa taivaltaan välillä virsut lipsuen. Niin ainutkertaisia kuin olemmekin, emme ole yksin. Ajatus siitä, että omalla työllään voi ilahduttaa tai jollain tavalla koskettaa, on valtavan voimaannuttava. Kortti on välittämisen väline.

Elämä tarjoaa tarinoita, ja maailmanmeno mahdollisuuksia. Kaunis kielemme innostaa ideoimaan ja leikkimään sanoilla, taivuttelemaan ja taikinoimaan niistä yhtä sun toista. Tavoitteena on saavuttaa tekemisen tila, jossa muoto ei määritä ja sovinnaisuus sido. Jossain on aina joku odottamassa juuri sellaista korttia, julistetta, ämpäriä tai lippalakkia. Äkkiväärää ja vinksahtanutta. Höpsöä dadaa.

Lue lisää

Olen Hanna-Maria Mainelakeus, espoolainen ammattitaiteilija, jonka taide ja kuvitukset kattavat laajan kirjon erilaisia ilmaisumuotoja aina postimerkeistä kangaskuoseihin asti. Jo varhaislapsuudesta lähtien taide on ollut olennainen osa elämääni. Äidin maalaamisen innoittamana aloin itsekin kokeilla taiteen tekemistä. Jo alakouluikäisenä tein ensimmäiset öljyvärimaalaukseni. 

Nykyään maalaan pääasiassa teoksiani akryylimaaleilla, mutta osaamista löytyy myös monissa muissa maalaus- ja piirtämistekniikoissa. Taideurani alkutaipaleella keskityin enemmän teknisen osaamisen kehittämiseen fotorealististen piirrosten parissa. Myöhemmin olen siirtynyt kohti vapaampaa maalaustyyliä, missä maalit saavat roiskua ja valua vapaasti. Usein abstraktina alkaneet maalaukset muuntuvat työn edetessä esittäväksi taideteokseksi. Inspiraatiota saan luonnosta ja sen eläimistä, ja teoksissani pyrin välittämään omia aistimuksiani ja kokemuksiani, jotka tuovat lisäulottuvuuden maalauksiin ja kuvituksiin. 

Olen päässyt toteuttamaan laajan kirjon erilaisia projekteja urani aikana, aina suurista seinämaalauksista pieniin postimerkkeihin. Nautin haasteista ja näen jokaisessa projektissa mahdollisuuden kehittyä ja ilmaista itseäni taiteen kautta. Olen myös perustanut Mainelakeus-brändin, joka tunnetaan erityisesti piirtämieni eläinaiheisten kangaskuosien kautta. 

Lue lisää

Kuvitukseni ja kuosini saavat usein inspiraationsa maisemista, matkoista, historiasta, saduista ja lauluista, joskus unistanikin. Myös erilaiset perusmuodot kiehtovat yksinkertaisuudessaan ja saavat mielikuvitukseni lentoon.

Tyylini vaihtelee herkän koristeellisesta rehdin pelkistettyyn. Eläväisissä, yksityiskohtaisissa ja värikkäissä töissäni yhdistyvät usein suuret täyteläiset pinnat ja luonnosmaiset, kevyemmät siveltimenvedot. Kuvitukset maalaan aina ensin käsin akryylimaalilla ja musteella. Kuosien kohdalla huomaan olevani kokeilevampi ja käytän villimmin eri tekniikoita vahaliiduista sormimaaleihin. Työn lopullisen kokoamisen, viimeistelyn ja mahdolliset eri väritykset teen lopuksi koneella.

Olen vuosien varrella tehnyt kuvituksia ja kuoseja mm. vaatteisiin, lehtiin, kalentereihin sekä verkkoon. Korttipisteen brändeille minulla on ollut ilo kuvittaa erilaisia paketointituotteita, lahjapapereista tarroihin, seinäkalentereita sekä onnittelu- ja postikorttimallistoja. On ihana ajatus, että olen töideni kautta päässyt olemaan osa suomalaisten arkea ja juhlaa!

Lue lisää

Työskentelen Uudessakaupungissa Taidetalo Pilvilinnassa, joka toimii kesäisin suosittuna matkailukohteena. Olen työllistänyt ja elättänyt itseni yli 20 vuotta kokopäiväisenä taiteilijana, vaikka olen taiteillut paljon ja aina. Näyttelyitä minulla on ollut n. 200, joista ulkomaisia näyttelyitä 20 eri maassa. Osa töistäni on suunniteltu ja painettu postikorteiksi, joita on yhteensä n. 500. 

Korttitaitelijana olen toiminut 15 vuoden aikana Kartolla, Paletilla ja Korttipisteellä.Maalaukseni kertovat tarinoita ihmisistä, vaikka niissä voidaan ihmiset korvata eläimillä ja muilla luontokappaleilla. Töilläni haluan kertoa siitä, millainen maailma voisi olla, kun kaikki olisi niin kuin pitää, ystävyyden ja toisista välittämisen kautta. Maalauksissani on usein paljon värejä, puita ja puutaloja, pienen kaupungin tunnelmaa, poutapilviä ja lämmintä huumoria.

Taide on minulle aina ollut eri taidemuotojen yhdistelmä, kulttuurin kenttä, jossa työskenteleminen jollakin alueella tukee ja täydentää työskentelyä toisella alueella. Maalaustaidetta täydentävät veistokset, musisointi ja teatterin luominen. Monialaiset taide- ja muut opintoni (erityisopettaja, puheterapeutti, käsikirjoittaja, teatteriohjaaja) olen kustantanut pääasiassa taiteellani ja lehtipiirroksillani.

Olen ihan tavallinen ihminen, joka puhkeaa parhaimmilleen taiteen kautta. Minua ajaailon ja riemunsiivittämä kaari, joka leimahtaessaan ajaa työn valmiiksi sammuen vasta, kun työ ei enää etene ja sen tarina on valmis. Jäljelle jää toivo siitä, että työ vangitsee, puhuttelee, herättää ja koskettaa katsojaansaniin kuin se on tehnyt minulle taiteilijana

Lue lisää

Olen Iisa Nuorttila, helsinkiläinen kuvittaja ja kuvataidealan yrittäjä. 

Kuvitusaiheitani ovat tyypillisesti värikkäät kukka-aiheet ja iloiset lastenaiheet,joita maalaan käsin guasseilla ja digitaalisesti. 

Minua inspiroi valtavasti vaihtuvat vuodenajat, erityisesti alkukesä, kirkkaat värit sekä ihanat kaksostaaperoni. Käsialaani voi nähdä kaikenlaisissa paperituotteissa korteista muistivihkoihin, kotimaassa ja kansainvälisesti.

Lue lisää

Annika Nykänen on oululainen Mutturalla-tuotemerkistään tuttu kuvittaja ja kuosisuunnittelija, jonka töissä esiintyy usein suloiset eläinhahmot ja upeat kukkakuvitukset.

Annikalla on sekä visuaalisen suunnittelun että elokuva-alan koulutukset. Lisäksi hänen rakkautensa monipuolisen taiteentekemiseen polveilee perinteisistä ja digitaalisista kuvataidetekniikoista aina keramiikkataiteeseen ja valokuvaukseen saakka. Annika toimii myös Oulun kaupungin Taide- ja mediapajan työvalmentajana.

Lue lisää

Olen taideteollinen suunnittelija Merja Palin. Olen 30 vuoden ajan luonut kuvioita ja kuoseja suomalaisen luonnon inspiroimana. Minun kuosejani voi nähdä kankaissa, paperituotteissa, matoissa, astioissa ja vaatteissa.

Luonto on minulle tärkeä ja runsas ideoiden lähde, mutta se merkitsee minulle paljon myös luonnon suojelun kannalta. Asun metsän ja järvien keskellä Kangasalla ja liikun päivittäin luonnossa koirieni kanssa. Tarkkailen lintuja, eläimiä, kasveja ja tunnelmia. Piirrän, maalaan ja valokuvaan luonnon ainutlaatuisia kasveja, eläimiä ja maisemia. Näin syntyy kuosieni kuviot, ja tästä kumpuaa myös haluni suojella luontoa. 

Toivon, että kuosieni kautta ihmiset saavat kokea suomalaisen luonnon kauneutta ja ihmeellisyyttä.

Lue lisää

Olen asunut Varkaudessa ja sen lähistöllä lähes koko ikäni – nykyisin vaimoni kanssa taajamassa, pienen matkan päässä kaupungista.

Tähtenä elämässäni on aina ollut jonkinlainen halu taiteen tekemiseen; pitkään uinuvana tosin, kun elämä kuljetteli toisiin tehtäviin ja mielenkiinnonkohteisiin, mutta aina ”siellä jossakin”.

Koulusta saamani tunnustus hyvän piirustusnumeron muodossa loi uskoa ja toivoa tulevan varalle.Ammatti taiteesta tuli vuonna 1987. Päätin silloin kokeilla onnistuisinko tässä, ja sille tielle jäin.

Jossakin vaiheessa tutut aiheet alkoivat tuntua hieman ”puisevilta”. Kaipasin jotakin uutta, luovempaa ilmaisutapaa – jotakin, jota kokeilin jo alussa. Se löytyi korttitaiteesta ja sen kautta. Tarjosin töitäni kustantamoille ja niistä pidettiin. Myös muu taiteeni sai tuulta alleen, kun mielenkiintoni suuntautui yhä enenevässä määrin sadun ja fantasian suuntaan.

Välineinä työssäni käytän akryyli- ja öljyvärejä; aikaisemmin myös guassia, mutta se on jäänyt pois.

Aiheet syntyvät mieleni pohjalla ja ovat Herran lahjaa, kuten myös on lahjaa niiden tekeminen kuviksi. Kirjallisuus ja luontoelämykset ovat myös antaneet oman lisänsä työhön. Tästä on ollut hyvä ammentaa. 

Sopimustaiteilijana on nyt meneillään kahdeksas vuosi. Sopimuskumppanion nyt Suomen Korttipiste, Paletin ja Karton yhdistyttyä. Hyvä näin. Paitsi taloudellista hyötyä, tuo yhteistyö myös Iloa elämääni, mitä koskaan ei ole liiaksi.

Lue lisää

Olen tamperelainen taiteilija ja kuvittaja. Innostuin vuosia sitten kokeilemaan akvarelleja. Olin lapsena ja nuorena toki tykännyt paljon piirrellä, mutta harrastus jäi vuosiksi unholaan opiskeluiden ja töiden jalkoihin. Yllättäen törmäsin somessa vesiväreillä maalattuun ihanaan eläinmaalaukseen ja halusin kokeilla voisiko vanhan harrastuksen tuoda mukaan kiireiseen arkeen

Rakastuin välittömästi vesivärien sulavaan ilmaisuun ja väreihin. Siitä saakka taide tuli takaisin elämääni – ja voi kuinka olinkaan sitä kaivannut. Yllättäen illat kuluivat maalatessa ja erilaiset maalaustyylit alkoivat kiinnostaa.

Taiteen tekeminen vei minut siis mukanaan ja lopulta päädyin perustamaan pienen taideyrityksen kolme vuotta sitten. Maalaan vesivärien lisäksi myös akryyleilla ja öljyväreillä. Nykyään saan tehdä taidetta yritykseni kautta niin kuvituksien, kuosisuunnittelun kuin taulujenkin parissa

Olen alun perin kotoisin pieneltä paikkakunnalta, Kokemäeltäjossa on syntynyt vahva suhteeni luontoon ja eläimiin. On ihanaa tuoda pieni pala luontoa ihmisten elämään, oli se sitten kortin, kankaan tai taulun muodossa. Luonto onkin suurin inspiraation lähteeni sekä tärkeä osa omaa arkeani ja jaksamistani. En voisi olla onnellisempi siitä, kuinka taidetyylini tuntuu ilahduttavan monia, sillä sen tekeminen tuo niin paljon iloa myös minun elämääni

Lue lisää

Olen toiminut tuotesuunnittelijana Kartolla ja sittemmin Korttipisteellä yhteensä jo yli 20 vuotta, suunnitellen kortteja, paketointituotteita ja muita paperituotteita. Työskentely kauniiden kuvien parissa synnytti kiinnostuksen tarttua kameraan ja tuottaa kuvia myös itse.

Nyt kamera on kulkenut mukanani lähes joka paikassa jo yli 10 vuoden ajan. Erityisesti kukat ja luonto ovat lähellä sydäntäni ja näiden tallentaminen muistikortille on erittäin innostavaa. Luonto on ehtymätön kuvauksen kohde vaihtuvine valaistuksineen ja väreineen. Myös erilaiset leikkokukat ovat usein pääosassa kotistudiossa kuvatessani. Kuvaan myös miljöö– ja fiiliskuvia pienimuotoisesti.

Valo, varjo ja niiden keskinäinen leikki antavat inspiraatiota kokeilla uusia kuvakulmia ja tapoja ikuistaa ohikiitäviä hetkiä. Pyrin kuvissani välittämään tunnetta ja tunnelmaa sekä tuomaan esiin kuvauskohteen ainutlaatuisuutta juuri silloin, kun siinä on mielestäni kaikki kohdallaan.

Lue lisää

Olen kuvittaja ja kuosisuunnittelija  Sari Pelho ja asun Jyväskylässä, mutta olen kotoisin Kuopiosta. Minun urani piirtäjänä ja maalaajana on lähtenyt jo aivan pienestä. Tein paljon kuvia jo lapsena ja muistan sanoneeni äidilleni, että minun piirustuksiani ostetaan joskus – ja niinhän siinä sitten aikuisena kävi! Tosin ennen sitä ehdin tehdä uraani myös mm. leikkaussalissa nukutushoitajana. 

Olen aina inspiroitunut luonnosta, kasveista, arkisista tilanteista ja elämän pienistä kauniista yksityiskohdista. Tarinankerronta kuvien avulla on myös lähellä sydäntäni. Aloitin virallisena kuvittajana ja yrittäjänä vuonna 2012 ja Karton freelancer-kuvittajana 2014. Lapseni, 3 poikaa, olivat silloin kaikki alle 5-vuotiaita ja kuvitukseni kumpusivat usein lapsiarjesta. Nyt poikien ollessa jo teini-ikäisiä, kuvani ovat saaneet enemmän värejä ja aiheita. 

Kuosien suunnittelu oli vuosien ajan pääpainoni työssäni ja sittemmin olen alkanut kuvittaa kuvapankkeja ja kuvituksia, jotka heijastelevat arkea ja nykymaailman menoa. Kuvissa saattaa myös vilahtaa tarinoita, fantasiaa sekä keräilyharrastukseni astioita. Oikeastaan ei ole aihetta, mistä en saisi inspiraatiota kuviini. Onhan maailma täynnä niin ihania, ihmeteltäviä ja tunteita herättäviä asioita. 

Käytin aikaisemmin paljon akvarelleja ja mustaa tussia töissäni. Sellaiset yksityiskohtaiset piiperrystyöt ovatkin muodostuneet tavaramerkikseni vuosien varrella. Nykyisin piirrän myös paljon koneella. Olen mielestäni sellainen ns. sekatekniikan ammattilainen! 

Lue lisää

Olen Ilona Pietiläinen, valokuvannut aina filmirulla-ajalta saakka. Jännittävin paikka lapsena oli olla mummoni kanssa pimiössä kehittämässä kuvia. Siitä asti olen halunnut vangita kuviin tarinan – sellaisen, jonka voi katseella nähdä. Yksikään kuva ei ole vain, vaan koska. Kuvan toivon liikuttavan, herättävän tunteita. Haluan kuvata elämää ympärilläni, tallentaa hetkiä, jotka jäävät elämään. Sitä olen saanut tehdä valokuvaajan työssäni lifestyle-lehdille jo yli vuosikymmenen ajan. 

Jossain vaiheessa kuvia ja niille kirjoitettuja tekstipareja kertyi niin paljon, että niistä tuli kirja. Lopulta huomasin, että olen kuvittanut ja kirjoittanut tietokirjoja sisustukseen, kotiin ja elämään liittyen 28. 

Innostun kamerani kanssa hyppäämään uusiin seikkailuihin, niitä on edessä jokaisena päivänä. Ystävänpäivän postimerkkisarjaan 2024 oli ilo maalata kameralla kukkien koko kirjo. Kortit ja merkit löysivät parin toisistaan, näin ajattelen.

Inspiraatiota ammennan luonnosta, eläimistä sekä kukkien kauneudesta. Elämää nähneet pinnat saavat taiteilijasydämen aina pamppailemaan. Valokuvan piirtyessä työpöydällä eläväksi voi melkein tuntea, mille sen pinta käden alla tuntuisi.

”On olemassa kaksi päivää, joita emme voi vaihtaa – eilistä emmekä huomista. Tänään on hyvä päivä elää, sillä huomiseen, siihen on aivan liian pitkä matka.”

Lue lisää

Olen lahtelainen taiteilija ja yrittäjä, ja toiminut kokopäiväisenä kuvittajana vuodesta 2001 asti. Olen ammatiltani rakennusarkkitehti. Aloin tehdä kuvitustöitä arkkitehtioimistoaikanani ja pian huomasin, että kuvittaminen on selkeästi sitä, mitä haluan tehdä.

Olen kuvittanut paljon oppikirjoja ja lastenkirjoja eri kustantamoille sekä erilaista materiaalia eri järjestöille, liitoille, yrityksille ja kunnille. Olen myös pitänyt useita näyttelyitä vuosien varrella. Suuri intohimoni on joulukuvien tekeminen, eikä haittaa tehdä niitä esimerkiksi heinäkuun helteillä kesämekko yllä. Pääsen joulutunnelmaan kiinni nopeasti ja aika höpsöä onkin, että yleensä hyräilen joululauluja joulukuvia maalatessani.

Mikään ei ole mahtavampaa kuin saada soitto tai sähköpostiviestiä Korttipisteeltä ja nähdä, mitkä kuvat on valittu seuraavan joulun joulukorteiksi! Inspiraatiot kuviin putkahtavat jouluajatusten ja tunnelmien myötä. Intohimoni on maalata taloja, korkeita punaisia kerrostaloja ja pieniä tapahtumia niiden pihapiireissä. Tunnelma kuviin tuleekin ehkä siitä, mitä kaikkea tapahtuu siellä ikkunoiden takana joulua odotellessa. Kuka asuu tuolla ylimmässä kerroksessa, jossa loistaa valo, katsoja saa päättää. Kuvitan paljon perinteisellä vesiväritekniikalla, se sopii erityisesti joulukorttikuviin. 

Teen myös digitaalista kuvaa. Vapaa-aikanani maalaan tauluja, mutta maalaan myös muuta esim. pieniä kaappeja, joiden pinnalle teen taideteoksen. Huumori on mukana näissä töissä ja siksi esim. suppusuinen naishahmokaappini sai nimen ”Suudelma näille huulille”. Teen myös pieniä robotteja, jotka koostuvat kirppareilta löytämistäni ruuveista, muttereista, kuulista, pienistä metalliosista, pikku laatikoista ym, Kutsun näitä töitä romutaiteeksi ja lopputulos on yleensä pieni liikuttavan näköinen robottihahmo. 

Rakastan kuvittajan työtäni. Sisareni sanoi joskus, että Anita, eihän tuo ole mitään työtä, kun se on niin hauskaa

Lue lisää

Innostukseni kuvataiteisiin sai alkunsa, kun tutustuin ranskalaiseen impressionismiin. En kuitenkaan perehtynyt impressionismin tekniikoihin, sen sijaan moninaisten harjoitusten jälkeen päädyin naturalistiseen maisemamaalaukseen. Sittemmin kun kiinnostuin postikorttikuvituksesta, kokemus maisemamaalauksesta osoittautui hyvinkin hyödylliseksi. Nykyisin olen omistautunut postikorttien kuvittamiselle ja koen sen mieluisaksi tehtäväksi.  

Minulle postikortti on sydämen asia ja erityisen rakas on joulukortti. Arvostan suuresti skandinaavista postikorttikuvituksen perinnettä ja haluan olla osana tätä upeaa tyylisuuntaa. Oma suosikkini on ruotsalainen Lars Carlsson.

Joulu, pääsiäinen ja isänpäivä ovat aihepiirejä, joita mieluiten maalaan. Maalausprosessini on luullakseni varsin tavanomainen. Kun motiivi on selvillä, alkaa työ luonnospiirustuksesta, jatkuen siitä akryyliluonnokseen ja sen kautta lopulliseen toteutukseen öljyvärimaaleilla. Näin se minun kohdallani tapahtuu.

Toiveissani on, että tämä upea postikorttikulttuuri pitäisi pintansa tässä nopean muutoksen maailmassa. 

Kauan eläköön postikortti!

Lue lisää

Olen graafikko-kuvittaja ja tehnyt lähes 20 vuotta korttiaiheita pääasiassa Paletin valikoimiin. Taipumus kuvantekemiseen on tarttunut muinaisista itäsuomalaisista pohjavesistä ja muuttunut ammattimaiseksi ajan kuluessa. 

Korttisuunnittelu sai alkunsa nuorena puuväreillä piirtämistäni tonttukorteista, jotka pääsivät vieläpä tuotantoon asti. Vuosia myöhemmin löysin itseni taas uudelleen korttien parista suunnittelijana, ja se on minulle rakas ammatti edelleen. 

Kuvittajana minulle on tärkeää tarinallisuus sekä tunnelman ja hyvän mielen jakaminen. Kuvissani seikkailee suomalaisille rakkaita tonttuja ja eläinhahmoja edelleen, hyvällä tuulella tietenkin! Toteutan kuvitukset digitaalisesti piirtämällä, ja suunnittelen tilanteesta riippuen myös kortin ulkoasun.

Lue lisää

Ninnimoi on syntynyt toiveesta tehdä yrittäjänä eri elämänvaiheisiin muovautuvaa työtä, jossa on läsnä hyvää mieltä tuovia asioita sekä rohkeutta mennä ja tehdä merkityksellisiä juttuja unelmien eteen – elää arkea, jossa on elämäniloa.

Ninnimoi tuotteissa on tekstejäni, jotka ovat syntyneet elämää ihmetellessä. Tuotteiden visuaalisessa maailmassa seikkailee graafikon kädenjälkeni – käsinkirjoitus, typografia ja viivapiirrokset. Olen koulutukseltani muotoilija ja työskennellyt graafisena suunnittelijana vuodesta 2005 alkaen.

Valmentajan työ on tullut oman polkujuoksuharrastuksen intohimon myötä työarkeeni. Olen työskennellyt valmentajana vuodesta 2019 ja kouluttautunut valmentajan ammattitutkinnolla. Kiinnostukseni kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja valmentamiseen johti minut ratkaisukeskeisen valmentamisen opintoihin sekä psyykkisen valmentamisen oppeihin. Valmistuin sertifioiduksi Life coachiksi keväällä 2024.

Missioni on olla hyvän arjen valmentaja ja luova tekijä. Tavoitteeni valmentajana on olla rinnalla kulkija, joka tukee sinua löytämään ratkaisut elää omannäköistä ja merkityksellistä arkea sekä voimaan hyvin.

Lue lisää

Olen kotoisin Ruovedeltä, nykyään asun Ylöjärvellä. Lapsesta alkaen olen ollut innokas piirtäjä. Koulussakin mieliaineeni oli aina kuvaamataito. Menin nuorena pankkiin töihin ja koko ajan harrastin aktiivisesti öljyvärimaalausta, tekstausta ja piirtämistä.

Käytyäni Pirkkalan Taidekoulun alkoi taide viedä yhä suuremman osan vapaa-ajastani. Keväällä 2007 toteutin unelmani. Jätin pankkityöt, vaihdoin kynät pensseleihin ja perustin toiminimen RAIJAMI. Siitä alkaen olen ollut päätoiminen kuvittaja/kädentaitoyrittäjä.

Paletille olen kuvittanut postikortteja vuodesta 2008 lähtien. Maalaan pääasiassa guassiväreillä. Suosikkiaiheeni ovat joulu ja kissat. Kaksi kissaamme pitävät huolen, että kissamaalauksiini riittää virikkeitä.

Lue lisää

Olen Salmiosalon Kaisa Kuusistosta, pieneltä kauniilta saarelta, Turun kupeesta. Bedaprint sai alkunsa omasta intohimostani piirtämiseen ja käsitöihin. Muutama vuosi sitten näin somessa mainoksen koulusta, joka opettaisi jatkojalostamaan kuvitukset digitaaliseen muotoon. Opinnot kestivät reilut kaksi vuotta ja toimin silloin vielä samalla kampaajana omassa liikkeessäni. Opintojen jälkeen tein muutaman vuoden molempia töitä päällekkäin, kunnes uskalsin jäädä tekemään vain kuvittajan töitä. Olen tästä rohkeudesta super iloinen! Iloinen olen myös, kun olen saanut kuvittaa paperituotteita Suomen Korttipisteelle jo kolme vuotta. 

Olen kuvittajana monipuolinen ja haluan tehdä erityyppisiä kuvituksia. Rakastan yhtälailla mustavalkoisia viivapiirroksia kuin runsaita väri-ilottelujakin. Olenkin päättänyt, ettei minun tarvitse kuvittajana kulkea kapeaa polkua yhteen suuntaan, vaan vointutkia erilaisia reittejä ja sivuteitä mielin määrin. Erilaisuus ja monipuolisuus on hauskaa ja iso rikkaus kuvituksissakin.

Aiheita kuvissani ovat monesti luonto, mm kukat ja linnut. Nautin lähimetsässä samoilusta, ulkosaariston kalliolla horisonttiin tuijottamisesta, vaelluksista vuorilla ja kotipihan kuopsuttamisesta. Yleensä sieltä luonnosta tarttuu mukaan joku ajatus tai aihe. Ja kukkivat tienpientareet ovat oikea aarreaitta! Toki inspiraation voi löytää myös kaupungin ihmisvilinästä nappaamalla vaikka täydellisen väriyhdistelmän.

Paperituotteiden lisäksi suunnittelen kirjontamalleja. Painatan kankaisiin kuvia, joiden päälle kirjotaan erilaisia pistoja. Tällöin kuva herää henkiin ja työstä tulee persoonallinen. Kirjonta on kivaa!

Lue lisää

Taito luoda kauneutta. Olen sanan ja kuvan ammattilainen ja valokuvataiteilija Espoosta. Intohimoni on luoda kauneutta, sitä ei ole koskaan liikaa. Uskon, että kauneus ruokkii hyvyyttä. Mottoni on: ”The art of creating beauty”, eli kauneuden luomisen taito. Valmistuin valokuvaajamestariksi Visuaaliviestinnän instituutista kesällä 2023. 

Valokuvauksen opiskelun aloitin vuonna 2011, jolloin aloin suorittaa kuvallisen ilmaisun perustutkintoa valokuvauksen osaamisalalta. Peruskoulutukseltani olen kauppatieteiden maisteri. Keväällä 2012 löysin itseni syvältä uupumuksesta. Taustalla oli pitkäaikaista kuormitusta monelle elämän osa-alueella. Valokuvauksen opiskelu oli ainoa asia, jota en jättänyt tuolloin. Kaikesta muusta vetäydyin ja keskityin vain toipumiseen. Valokuvaus avasi luovuuden lähteitä ja sen kautta löysin uudestaan kyvyn innostua.  

Valokuvaajana haluan luoda ja taltioida kauneutta. Kauneus kertoo Luojasta, joka on luonut kaiken tuhlailevan kauniisti. Erityisesti rakastan kuvata kukkia ja niistä luotuja asetelmia. Tyylini on melko värikäs ja usein runsas. Myös joulua kuvaan mielelläni. Jo yli kymmenen vuoden ajan olen valmistautunut jouluun kuvaten. Tammikuussa 2024 töitäni oli esillä Espoon kulttuurikeskuksen Ahjo-galleriassa teemalla Kukkivan kauneuden kutsu.

Lue lisää

Olen syntynyt 1968 Etelä-Böömissä, Tsekissä. Opiskelin biologiaa Prahan yliopistossa ja valmistumiseni jälkeen muutin Itävaltaan, missä elin munkkina luostarissa 13 vuotta. Tänä aikana suoritin teologian opinnot Linzissä ja Wienissä. Muutin Suomeen vuonna 2005, Imatralle. 

Olen valokuvannut lapsesta lähtien sekä opiskellut ja myös opettanut valokuvausta Imatran taidekoulussa. Pidän luonnosta, musiikista, maalaamisesta ja kissoista. Vuodesta 2007 alkaen olen tehnyt yhteistyötä Karto– ja Paletti-brändien kanssa.

Lue lisää

Olen Salli Parikka Wahlberg, syntynyt 1952 Heinolassa. Vanhempani olivat maanviljelijöitä, kumpikin hyvin luovia ja taiteellisiapersoonia. Maalla eläminen vaikutti paljon siihen, että luonto, kukat, linnut ja eläimet tulivat minua lähelle joka päivä. Huolimatta kuudesta sisaruksestani, vaelsin paljon yksin metsässä kesäisin ja ympärilläni oli satua kaikkialla.

Kävin lukion Savonlinnan Taidelukiossa, josta valmistuin ylioppilaaksi vuonna 1971. Pyrin Ateneumiin, silloisen Taideteolliseen korkeakouluun, jossa opiskelin yleisellä iltalinjalla jonkun aikaa, kunnes päädyin monien työvaiheiden jälkeen kuvittajaksi ja kansien tekijäksi hengelliselle kirjakustantajalle, jossa tein myös lukuisan määrän erilaisia juhla-aiheisia kortteja ja adresseja.

Jäätyäni freelanceriksi vuonna 1981 aloin kuvittaa paitsi oppikirjoja isoille kustannusfirmoille myös oheistyönä kortteja sekä kirjakustantamoille että erilaisille säätiöille ja järjestöille. Kuvitin lastenkirjoja, satukirjoja ja selkoraamatun Lastenkeskukselle ja Kirjapajalle. Myös muille kustantamoille tein satukuvituksia.

Ensin tein tilauksesta korttikuvituksia pienelle Livingstone-kustantajalle. Sitten erilaisille järjestöille ja lopulta Paperitaidekeksi minut ja alkoi suurempi tuotanto syntymäpäivä-, joulu-, pääsiäis- ja erilaisia juhlatapahtumakortteja. Myöhemmin tuli asiakkaaksi Karto. Kansainvälinen Unicef oli pitkään asiakkaana, mikä teetti melkoisen määrän joulukortteja, sittemmin Paletin ja Karton kautta myös.

Olen aina käyttänyt akvarellivärejä ja akvarellipapereita korttioriginaaleissa, myös guassitekniikkaa värillisille papereille maalatessani. Ennen tietokoneita oli vaikea kuitenkin saada korjattua kuvituksia, jos niissä pyydettiin joitakin asioita korjaamaan. Se oli leikkaa-liimaa-tekniikkaa. Piirrosten kokoa ei aina voinut itse päättää, ja joskus lopputulos oli yllätys.

Lapset, kukat, linnut ja eläimet ja luonto ovat olleet rakkaimpia aiheitani. Satumaailma on minun ympärilläni aina hyvin vahvana, joten eläytyminen korttiaiheisiin ei ole vaikeaa. Olen viime vuosina tehnyt omia satukirjoja, mutta kuvitan edelleen myös kortteja.

Nimeni on vuosien aikana vaihdellut johtuen aviosuhteista ja mitä olen itse halunnut tekijäksi laitettavan. Salli Parikka Wahlberg on nykyinen taiteilijanimeni, Parikka on tyttönimeni ja viimeisin avionimeni. 

Lue lisää

Martta Wendelin (1893-1986), taidemaalari ja kuvitustaiteen klassikko, on edelleen suomalaisen postikortin historian suurin nimi. Hän teki yli tuhat korttioriginaalia, tuhansia kirjankuvituksia ja satoja lehtien kansikuvia. Hän oli merkittävä satukuvittaja ja loi hahmot rakastettujen tyttökirjojen sankareille. Aikana ennen televisiota ja ulkomaista kuvatulvaa hänen vaikutuksensa kaikkien kansan kerrosten ja ikäluokkien maailmankuvaan oli valtava.

Wendelin opiskeli Helsingin yliopiston piirustustussalilla 1910-1916. Hän toimi aluksi kuvittajana WSOY:llä Porvoossa, jonka jälkeen vapaana taiteilijana eri kustantajille.

Hänen unelmansa oli elää taidemaalarina, mutta juuri kuvitustyönsä kautta hän toi kauneutta kaiken kansan ulottuville. Hän maalasi suomalaisuuden sielunmaiseman, oman aikansa käsityksen hyvästä elämästä. Se oli ikoninen onnen kuvasto, jonka sukupolvet toisensa jälkeen ovat löytäneet uudelleen.

Vasta 1960-luvulla, 70 vuotta täytettyään, Wendelin pääsi keskittymään muotokuvien maalaamiseenja teki tätä työtä lähes kuolemaansa asti.

Lue lisää

Minun tieni valokuvaajaksi ei alkanut niin, että olisin saanut kameran joululahjaksi jo kouluikäisenä ja siitä lähtien olisin aina kulkenut kamera kaulassa, elämän pieniä hetkiä ikuistaen. Lapsuuteni unelma-ammatti ei ollut valokuvaaja (se oli eläinlääkäri). En ole koskaan kehittänyt itse valokuvia enkä edes käynyt pimiössä. 

Sen sijaan olen lapsesta asti rakastanut kauniita asioita, ja suurinta iloa minulle on, kun saan luoda jotain kaunista. Olen askarrellut sormet liimassa kaikkea sukkahousuisista nukenpäistä kuviosahattuihin taulunkehyksiin, olen kuivattanut kukkia ja opiskellut kukka-sidontaa, olen kutonut, huovuttanut, virkannut, ommellut, tehnyt joulukortteja ristipistotöistä. Olen uppoutunut sisustamiseen itsemuurattua sisustustiiliseinää myöten – tapetoinut, petsannut, hionut, porannut, sahannut ja sekoittanut betonia. En kuitenkaan koskaan ajatellut, että mistään visuaalisuuteen tai luovuuteen liittyvästä voisi tulla minulle ammatti, joten tein pitkään töitä markkinoinnin ja markkinatutkimuksen parissa. Jokainen avokonttorissa istunut kvartaalitalouden kasvatti kuitenkin tietää, että elämänsä voi mielekkäämminkin käyttää. Silloin aloin valokuvata tosissani, ja löysin sen parhaimman keinon toteuttaa estetiikan kutsumustani – kotia voi nimittäin sisustaa loputtomasti, ja aina sen lapset kuitenkin sotkevat, mutta täydellinen valokuva on ja pysyy. 

Ryhdyin yrittäjäksi, ja sain yhteistyökumppaniksi korttitalo Paletin. Korttejani ja kalentereitani on ollut myynnissä heidän valikoimissaan vuoden 2014 alusta asti. Olen vuosien varrella saanut tehdä useita muitakin mielenkiintoisia projekteja; postimerkkien ja kodin tuotteiden suunnittelusta sisustuskuvauksiin. 

Minulla on työhuone kotonani, johon mahtuu sekä verkkokauppani varasto että pieni studio kuvaamiseen. Kaappitilaa vie myös rekvisiittavarastoni; esimerkiksi erilaisia nalleja on noin viitisentoista, jouluaiheista rekvisiittaa kolme isoa pahvilaatikollista, ja kippoja, kuppeja sekä kukkamaljakoita liikaa laskettavaksi. Kirjanpitäjäni ei enää hätkähdä, jos esitän kulukorvauksiin kuitteja huulipunasta, kuohu-viinipullosta tai kassillisesta villalankaa. 

Yrittäjän arkeani voi olla vaikkapa käynti kukkatukussa, korttitekstien suunnittelu, verkkokauppatilausten pakkaaminen ja vieminen postiin, valokuvaaminen (kissanpennuista ja kukista piparkakkuihin ja punaviiniin), sekä loputtomasti tunteja Photoshopin parissa. Joskus tuntuu, että mikään ei onnistu, mutta aina välillä tulee hetkiä, jolloin kaikki menee nappiin ja saan ikuistettua kamerallani jotain kaunista. Nämä ovat niitä hetkiä, joita olen lapsesta asti tavoitellut, ja tulen ikuisesti olemaan kiitollinen, että saan tavoitella niitä nyt työkseni.

Lue lisää

Korttipisteen oma in-house -suunnittelutiimi.

Lue lisää

Lisenssit

Kuvapankit

Me Suomen Korttipisteenä käytämme myös laajasti kansainvälisiä kuvakirjastoja, kansainvälisemmän ilmeen ja sävyn lisäämiseksi osaksi valikoimaamme:

  • Shutterstock
  • Vastavalo
  • Creative Market